Ibu dua beradik yang terlibat dalam kemalangan maut di persiaran Senawang 1 Khamis lalu, terkilan apabila keluarga pelaku ada berjumpa dengannya namun tidak mengeluarkan perkataan ‘maaf’. Haslinda Jupri, 44, berkata beliau tidak akan berdiam diri dan akan menuntut keadilan terhadap insiden yang menyebabkan kematian anak sulungnya dan kecederaan parah terhadap anak bongsunya.
Seorang anggota polis yang kritikal dipercayai tertembak kepalanya sendiri dengan senjata api jenis pistol di bilik pengawal Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pulau Pinang, Selasa lepas, meninggal dunia kira-kira jam 5.12 petang tadi. Mendiang Koperal Francis A/L Aruputham yang berusia 58 tahun itu menghembuskan nafas terakhirnya semasa menerima rawatan di General Intensive Care Unit (GICU) Hospital Pulau Pinang (HPP). Tekan link untuk berita penuh.
Semua masjid di Perlis diarahkan untuk membaca Qunut Nazilah pada rakaat terakhir solat lima waktu bermula Subuh esok hingga satu tempoh yang akan dimaklumkan kelak. Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah arahan itu mendapat limpah perkenan Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail setelah meneliti perkembangan semasa tindakan serangan dan sekatan bantuan kemanusiaan oleh Israel terhadap rakyat Palestin di Gaza. Tekan link untuk berita penuh.
Salah seorang mangsa kejadian kebakaran berkongsi detik awal seakan gempa bumi hingga menggegarkan rumahnya, sebelum lari menyelamatkan diri bersama anaknya ke masjid berdekatan. Anaknya didapati terdapat kesan melecur di beberapa bahagian badan namun tidak kritikal.
Makan di ruang tersorok di warung bukan Islam dan menggunakan alasan sakit antara taktik digunakan dua lelaki 50-an yang dicekup ketika sedang menikmati teh tarik serta roti bakar di Bukit Rambai, Melaka. Exco Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Hal Ehwal Agama, Datuk Rahmad Mariman berkata dua individu itu diberkas kira-kira 11 pagi tadi.
Umat Islam dinasihat menjauhi ‘Tasyabbuh’ atau perbuatan yang menyerupai orang kafir. Pendakwah, Dr. Kamilin Jamilin berkata adapun perbuatan itu sekadar tarian atau trend yang tidak terkait amalan mana-mana agama. Namun, jika perbuatan itu menyerupai ritual mana-mana agama, ia wajar dielak dan tidak diamalkan, apatah lagi disebarkan dan menjadi ikutan di media sosial. Ikuti Berita AlHijrah di pelbagai platform media sosial linktr.ee/beritaalhijrah dan layari alhijrahnews.com untuk berita-berita terkini dalam & luar negara.
Satu kebakaran besar berlaku di Taman Puchong Perdana, Puchong pagi ini. Bomba Selangor mengesahkan kejadian tersebut dan memaklumkan kebakaran melibatkan saluran paip gas. Bomba menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian sekitar 8.23 pagi tadi. MENYUSUL LANJUT
Replying to @@ nurann401 Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad tiba di Masjid Negara sekitar jam 10.58 pagi bersama isterinya, bagi memberikan penghormatan terakhir buat Allahyarham Tun Abdullah Ahmad Badawi.
Astaghfirullah hal azim. Bergurau ada batasnya... Tular video memaparkan seorang remaja menarik kaki jemaah masjid semasa menunaikan solat sunat Tarawih hingga terjatuh meniarap. Lokasi kejadian tidak dapat dikenal pasti. Dilaporkan remaja tersebut tersilap menarik kaki lelaki tersebut yang disangka kawannya, dan remaja tersebut telah meminta maaf atas perbuatannya.
Lelaki warga tempatan berusia 35 tahun itu bertindak mengasari pemandu kereta yang juga seorang wanita berusia 28 tahun, hingga mengakibatkan kecederaan lebam di bahagian rusuk sebelah kanan dan bengkak di bahagian kepala. Tekan link untuk berita penuh.
Semakan terhadap suspek berusia 51 tahun itu mendapati dia mempunyai empat rekod saman lampau berkaitan kesalahan jalan raya. Tekan link untuk berita penuh.
Ketika teguran ketiga diberikan, penjaja belon itu bertindak agresif dan berlaku sentuhan fizikal dengan menolak petugas penguat kuasa yang sedang menjalankan tugas. Tekan link untuk berita penuh
Seorang bayi perempuan yang cedera parah dalam serangan rejim Zionis sehingga lengan kirinya terpaksa dipotong, dilaporkan meninggal dunia semalam. Tekan link untuk berita penuh